Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ronaldo ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 στην Μαδέιρα.Το πλήρες όνομα του είναι Κριστιάνο Ρονάλντο Ντος Σάντος Αβέιρο!Γιός του Ζοζέ Ντιντίς και της Μαρία Ντολόρες ντος Σάντος Αβέιρο, οι οποίοι του έδωσαν και το όνομα Ρονάλντο από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν!
Ο Πορτογάλος έχει άλλα τρία αδέρφια, τον Χούγκο, την Έλμα και την Κάτια. Το πάθος του για την στρογγυλή θεά ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και έτσι, όταν ήταν σε ηλικία 8 ετών, ο πατέρας του αποφάσισε να τον γράψει στις ακαδημίες της Ανδορίνια. Σε αυτήν την τοπική ομάδα της Μαδέιρα, ο πατέρας του Κριστιάνο Ρονάλντο κουβαλούσε τον εξοπλισμό των ποδοσφαιριστών!Εκεί άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και τράβηξε το ενδιαφέρον Νασιονάλ η οποία τελικά και τον πήρε στην ακαδημία της.Στη Νασιονάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε να εξελίσσεται και το 1997 δοκιμάστηκε για τρεις ημέρες στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν κάτι παραπάνω από θετικές και έτσι τα λιοντάρια τον απέκτησαν έναντι ενός ποσού, που ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό.Ενας από τους εμπειρότερους προπονητές του κόσμου, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, στον αγώνα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέβλεψε άμεσα τις ικανότητες και το λαμπρό μέλλον του Ρονάλντο, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2003 να δαπανήσει περίπου 15 εκ.ευρώ για να τον πάρει κοντά του, παρότι ήταν μόλις 18 ετών.Ο Ρονάλντο πέφτει από νωρίς στα βαθιά καθώς ο Φέργκιουσον του δίνει τη φανέλα με το νούμερο 7, την οποία μόλις είχε αφήσει ο Μπέκαμ, ενώ την είχαν φορέσει ακόμα στο παρελθόν παίκτες-θρύλοι για τους μπέμπηδες όπως οι Τζορτζ Μπεστ, Μπράιαν Ρόμπσον και Ερίκ Καντονά.Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα ματς με την Μπόλτον, όπου πέρασε ως αλλαγή στο 60 χωρίς να σκοράρει αλλά η ομάδα του πήρε εύκολα τη νίκη.Στις 29 Οκτωβρίου του 2005... ο Πορτογάλος άνοιξε... λογαριασμό πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους μπέμπηδες σ' ένα ματς με την Μίντλεσμπρο. Το 2006 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει αρχίσει να δείχνει τις ηγετικές του ικανότητες.Το 2006-07,λοιπόν, άρχισε ονειρικά για τον Πορτογάλο και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο, καθώς η Γιουνάιτεντ επέστεψε στην κορυφή της Αγγλίας κατακτώντας μάλλον εύκολα το πρωτάθλημα.Ετσι, φτάσαμε στην βράβευση του ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ενώ στην συλλογή του, ο Ρονάλντο διαθέτει πλέον δύο πρωταθλήματα Αγγλίας (2007, 2008), ένα τσάμπιονς λιγκ (2008), ένα Λιγκ Καπ (2006), ένα κύπελλο Αγγλίας (2004), ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων (2008).Σε ατομικό επίπεδο, τη σεζόν 2007/2008 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ τόσο στην Πρέμιερσιπ (32 γκολ), όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ (10 γκολ), κατέκτησε το «χρυσό παπούτσι» και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου από τη FIFA, τη FIFPro (ενωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών) και το γαλλικό περιοδικό "France Football" (Χρυσή Μπάλα).



Πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF_%CE%A1%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%BF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου